Biefstuk met champignons in knoflookboter

Dit gerecht is lekker en staat snel op tafel. Neem je het mee naar werk? Voeg de Ceaser dressing dan pas vlak voordat je gaat eten toe aan het gerecht.

Wat heb je nodig? 

Voor één persoon:

  • 150 g biefstuk
  • 30 g champignons, in plakjes gesneden
  • 25 g knoflookboter (of 25 g boter en 1 tot 2 teentjes knoflook, fijngehakt)
  • Zout en peper
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereiding

  1. Als je geen knoflookboter hebt, maak dan eerst knoflookboter door 25 gram boter te mengen met 1 tot 2 fijngehakte teentjes knoflook.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Haal de biefstuk ongeveer 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Kruid de biefstuk aan beide zijden met zout en peper.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en voeg de helft van de knoflookboter toe. Als de boter gesmolten en heet is, voeg de biefstuk toe aan de pan. Bak de biefstuk ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant voor medium-rare, of langer als je een andere gaarheid verkiest. Haal de biefstuk uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  5. Voeg de resterende knoflookboter toe aan dezelfde pan. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze ongeveer 5 tot 7 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig en breng op smaak met een snufje zout en peper.
Terug naar blog
1 van 4