Levi is 16 kilo afgevallen met Killerbody

Levi is 16 kilo afgevallen met Killerbody

Met Killerbody is heel Nederland afgevallen. Met meer dan 300.000 verkochte boeken is het aantal transformaties ongekend. Reden genoeg om deze cijfers een gezicht te geven. Killerbody gaat in gesprek met verschillende deelnemers over hun ervaringen met het dieet. Daarnaast analyseert psycholoog Henrike Weerstand de interviews en vat de uitgangspunten samen in praktische tips waar ook jij mee aan de slag kunt. 

In dit interview gaan we in gesprek met Levi. Levi is (ten tijde van dit interview) 24 jaar, 163 cm lang en woog 74 kg. Met hulp van Fajah en Killerbody is Levi maar liefst 16 kg afgevallen! 

De voedingsschema's en recepten uit de Killerbody dieetboeken van Fajah zijn nu helemaal gratis. Je leest het goed: helemaal gratis. Wil jij ook van start met jouw doel? Download een gratis voedingsschema.

Interview met Levi

"In januari 2020 had ik er helemaal genoeg van. Toen mensen op een gegeven moment zelfs dachten dat ik zwanger was, dacht ik: dit moet echt afgelopen zijn. Ik begon weer actiever te sporten en liet het snoep vaak aan mij voorbij gaan. Toch kon ik nog niet echt afscheid nemen van de feestjes en daarin de juiste keuzes maken, ik verzwakte steeds weer een beetje. Want bij een wijntje hoort toch een bitterbal, dacht ik. In februari besloot ik het Killerbody Dieet te gaan doen. Ik merkte meteen resultaat, ik verloor minimaal 1 kilo per week vanaf de start tot het einde. Ik moest wel even wennen in het begin, vooral aan het regelmatig eten en het feit dat je geen geraffineerde suikers meer eet. Door het afkicken van suiker was ik in het begin een beetje moe, ik voelde me soms wat flauw en kreeg een beetje hoofdpijn. Als ik dan een appel met kaneel nam, verdween dit gelukkig weer. Na 3 weken was ik over die lichte klachten heen en liep alles op rolletjes. Naast de 16 kilo die ik kwijt ben, is mijn huid enorm verbeterd. Ik had altijd last van acne en heb daar meerdere malen antibiotica voor geslikt maar dit hielp niet echt. Na het Killerbody Dieet is mijn acne verdwenen. Als ik naar mijn voor- en na-foto’s kijk, wil ik nooit meer terug naar hoe ik was!

Ik heb tijdens het dieet veel support van mijn omgeving gehad. Soms waren er wel wat mensen die riepen dat het dieet te zwaar was en niet haalbaar, maar daar trok ik me niets van aan. Zo heb ik het absoluut niet ervaren. Ik heb veel van het boek geleerd, voorheen dacht ik dat als je gaat sporten je heel veel moet eten en als ik dan na het sporten weer honger had, at ik nog meer. Nu snap ik dat je dan alleen je eten verbrandt en vaak zoveel extra eet dat je dat niet eens allemaal verbrandt tijdens de ene sportsessie waardoor je dus juist vet opslaat. Ik heb veel over voeding geleerd en echt wat aan adviezen van Fajah gehad.

Ik maak nu veel bewustere keuzes. Als ik nu chocolade in m’n hand heb kan ik denken: wat als ik het niet doe? In plaats van het meteen op te eten. Ik mag van mezelf alles, maar kies er nu voor om het niet te doen en dat maakt het verschil. Ik drink nog steeds een wijntje en eet lekkere dingen, dat kan nu ook. In fase 2 (carb-cycling) heb ik het meeste resultaat behaald en heb ik ook gemerkt wat het verschil is van koolhydraten eten als je wel of juist niet sport. In principe ben ik ‘klaar’ met het eerste boek qua dieet. Toch wil ik graag wat strakker worden en mijn vetpercentage omlaag brengen. Hiervoor gebruik ik Killerbody 2 en toch ook nog wel de tips en recepten uit Killerbody Dieet. Daarnaast ben ik de Slimming Powder van Fajah gaan gebruiken en die is perfect voor nu. De boeken hebben mijn leven veranderd, vanbinnen en vanbuiten en ik ben echt geïnspireerd en gemotiveerd geraakt om dit door te zetten tot een echte Killerbody!''

Analyse door psycholoog Henrike Weerstand

Ontevredenheid is de sleutel tot verandering, dat was ook zo voor Levi. Ik zie dit vaak in de praktijk, hoe hoger de frustratie, hoe groter het verlangen om te veranderen. Het kortetermijnplezier van een bitterbal weegt niet meer op tegen het langetermijneffect van een energiek lichaam. De kracht voor Levi zit hem in het feit dat ze nu kaders heeft om een keuze te maken. Ze weet nu waarom ze iets kiest. Het is niet langer goed of fout. Ze kijkt naar het effect op haar gezondheid, dat is de grote motivatie om keuzes te maken die haar vitaliteit en energie opbouwen. Ze raakte niet alleen overtollige kilo’s kwijt, maar kreeg ook een positievere instelling, meer grip en sterke wil.

Herken jij je in Levi? Dan heb ik een aantal tips voor je:

  • Voel jij veel ontevredenheid? Schrijf op wat jou een ontevreden gevoel geeft en beschrijf daarna wat je graag wilt bereiken. Oefen de komende tijd met het bewust keuzes maken. Elke keuze heeft effecten op korte termijn en op lange termijn. Onderzoek waarom jij je keuzes maakt. Motiveert jou het langetermijneffect of het kortetermijneffect?
  • Motivatie is een belangrijk onderdeel van hoe je keuzes maakt. Als je eindpunt helder is, weet je welke route je moet nemen. Een manier om je bewust te worden van je motivatie is door de vraag: waar wil ik naartoe? Hoe wil ik me voelen aan het eind van de dag, van de week en van dit jaar?

Voedingsschema's vanaf nu gratis

Na het succes van de Killerbody dieetboeken - meer dan 300.000 verkocht - en honderden mooie resultaten, zijn de voedingsschema's en recepten vanaf nu gratis te downloaden. Zo kan iedereen werken aan een #gratisKillerbody. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of sterker wilt worden, we hebben de perfecte match voor elk doel. Wil jij ook van start met jouw doel? Download een gratis voedingsschema.

Dit interview komt uit het boek Killerbody Lifestyle van Fajah Lourens (ISBN: 9789021578835). 

Terug naar blog
1 van 4