Stephanie is 36 kilo afgevallen met Killerbody

Stephanie is 36 kilo afgevallen met Killerbody

Met Killerbody is heel Nederland afgevallen. Met meer dan 300.000 verkochte boeken is het aantal transformaties ongekend. Reden genoeg om deze cijfers een gezicht te geven. Killerbody gaat in gesprek met verschillende deelnemers over hun ervaringen met het dieet. Daarnaast analyseert psycholoog Henrike Weerstand de interviews en vat de uitgangspunten samen in praktische tips waar ook jij mee aan de slag kunt. 

In dit interview gaan we in gesprek met Stephanie Elvira. Stephanie is (ten tijde van dit interview) 33 jaar, 168 cm lang en woog 100 kg. Met hulp van Fajah en Killerbody is Stephanie maar liefst 36 kg afgevallen! Toch is Stephanie teruggevallen in haar oude patronen. Dit komt omdat zij in de spiegel nog steeds haar oude gewicht zag, wat haar ongelukkig maakte. Hoe ga je om met zulke gevoelens? En hoe voorkom je dat al jouw harde werk voor niks was? 

Interview met Stephanie

"Vroeger was ik altijd slank en ik droeg maatje S of M. Nadat ik mijn eerste twee kinderen had gekregen, was ik nog steeds slank. Toen ik en de vader van mijn kinderen uit elkaar gingen, kreeg ik een baan in een horecazaak op het strand. Ik ben een echte Bourgondiër en houd van lekker eten, zoals van een lekker kaasplankje, maar door het harde werken bleef ik slank. Toen ik van het werken op het strand in de normale horeca terechtkwam, vlogen de kilo’s eraan. Ik kreeg een nieuwe vriend en die heeft altijd tegen me gezegd dat hij me goed vond zoals ik ben. Ik herinner me nog dat we na de zwangerschap van mijn derde kindje op vakantie in Parijs waren en gingen winkelen. Ik paste niks, zelfs maat XL was te klein. Pas toen kwam het besef: ik woog inmiddels bijna 100 kilo. Ik startte met het Killerbody Dieet in oktober en heb dit tot april volgehouden. Daarna wist ik goed hoe ik zelf de gezonde lifestyle kon doorzetten en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Mijn vriend gaf aan dat het toch wel mooier was nu ik 36 kilo was afgevallen. Maar van anderen kreeg ik kritische opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd; of ik nog wel at en dat het nu wel genoeg was. Mensen keken me aan alsof ik alleen nog maar grassprietjes at terwijl ik voor het eerst in mijn leven juist gezond at met veel groenten en rijst. Ik kookte heerlijke pastasauzen van bijvoorbeeld cashewnoten en ik maakte er echt wat van.

Toch was er wel een probleem. Ik zag zelf niet dat ik was afgevallen. Als ik in de spiegel keek, zag ik nog steeds de vrouw van 100 kilo. Ik probeerde dit aan mijn vriend uit te leggen, maar die zei: “Je bent gek, je ziet er geweldig uit.” Ik kon er echt mee zitten als mensen negatief reageerden op mijn verloren kilo’s en kan niet echt zeggen dat ik het geluk voelde dat bij zo’n lichaam hoorde. Inmiddels ben ik weer 10 kilo aangekomen en eet ik alles wat er op mijn pad komt. Ik vind het moeilijk om me er weer toe te zetten om gezond te eten en de chips en chocolade te minderen. Ik ben bang dat ik straks weer 100 kilo weeg."

Analyse door psycholoog Henrike Weerstand

Stephanie houdt van lekker eten en at altijd als een Bourgondiër. Toen haar omstandigheden veranderden, paste dit eetpatroon niet meer bij haar activiteiten, werk en leven, en kwam ze aan. Om dit te doorbreken, heeft ze bewust gekozen de automatische piloot te herprogrammeren en aan te passen aan haar nieuwe levensomstandigheden en behoeften. Dit werkte voor haar gewicht heel goed, maar het ging mis door de verwachting die ze had zodra ze was afgevallen. Ze voelde niet het verwachte geluk en had geen rekening gehouden met de negatieve reacties uit de omgeving. Ook had het nieuwe eetpatroon geen invloed op hoe ze naar zichzelf keek en hoe ze zichzelf waardeerde. Negatieve gevoelens overvielen haar, haar saboteur vertelde haar dat ze dik was en het niet zou lukken om dit vol te houden. Het gevolg is dat ze terugviel in haar bourgondische lifestyle, de motivatie voor gezond eten was verdwenen. Herken jij je in Stephanie? Dan heb ik een aantal tips voor je:

 • Schrijf je verwachtingen op voordat je met een dieet begint. Wat verwacht je tijdens het dieet en wat verwacht je als je het gewenste gewicht hebt bereikt? Neem niet alleen mee wat belangrijk voor jou is, maar ook wat je van je omgeving verwacht.
 • Beschrijf hoe jij denkt dat afvallen jouw gevoel en zelfbeeld gaat beïnvloeden en kijk daarna of de verwachtingen realistisch zijn.
 • Beschrijf wat je gaat doen als je het dieet hebt afgerond. Hoe ga je het volhouden? Wat ga je anders doen?
 • Beschrijf hoe je vandaag al kunt beginnen met alle plannen en dromen die je hebt nadat je bent afgevallen en begin vandaag met je dromen te leven.
 • Bedenk gezonde manieren om met je teleurstellingen om te gaan, zoals steun zoeken, erover praten, schrijven, creatief zijn, bewegen of jezelf afleiden met een film.
 • En als laatste heb ik nog een oefening voor jouw zelfbeeld: pak twee stukken touw, lang genoeg voor de omtrek van je taille en heupen. Leg het touw in een cirkel neer, zo groot als je denkt dat je taille is of je heupen zijn. Pak het tweede touw en meet nu hoe groot je heupen of taille daadwerkelijk zijn en leg dit ernaast. Leg de stukken touw nu in een lijn, leg ze naast elkaar en kijk wat het verschil is tussen wat jij dacht hoe lang het was en hoe lang het werkelijk is.

  Voedingsschema's vanaf nu gratis

  Ook jij kunt succesvol afvallen. Naast de tips in dit interview, zijn de voedingsschema's en recepten uit de Killerbody dieetboeken van Fajah nu helemaal gratis. Je leest het goed: helemaal gratis. Onderaan dit interview lees je hoe ook jij van start kunt met jouw doel. 

  Na het succes van de Killerbody dieetboeken - meer dan 300.000 verkocht - en honderden mooie resultaten, zijn de voedingsschema's en recepten vanaf nu gratis te downloaden. Zo kan iedereen werken aan een #gratisKillerbody. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of sterker wilt worden, we hebben de perfecte match voor elk doel!

  Dit interview komt uit het boek Killerbody Lifestyle van Fajah Lourens (ISBN: 9789021578835). 

  Terug naar blog
  1 van 4