Suzan is 12 kilo afgevallen met Killerbody

Suzan is 12 kilo afgevallen met Killerbody

Met Killerbody is heel Nederland afgevallen. Met meer dan 300.000 verkochte boeken is het aantal transformaties ongekend. Reden genoeg om deze cijfers een gezicht te geven. Killerbody gaat in gesprek met verschillende deelnemers over hun ervaringen met het dieet. Daarnaast analyseert psycholoog Henrike Weerstand de interviews en vat de uitgangspunten samen in praktische tips waar ook jij mee aan de slag kunt. 

In dit interview gaan we in gesprek met Suzan. Suzan is (ten tijde van dit interview) 25 jaar, 173 cm lang en woog 87 kg. Met hulp van Fajah en Killerbody is Suzan maar liefst 12 kg afgevallen! 

De voedingsschema's en recepten uit de Killerbody dieetboeken van Fajah zijn nu helemaal gratis. Je leest het goed: helemaal gratis. Wil jij ook van start met jouw doel? Download een gratis voedingsschema. 

Interview met Suzan

"Ik heb in mijn jeugd een traumatische gebeurtenis met mijn moeder meegemaakt en in die periode greep ik vaak naar verkeerde voeding om me even goed te voelen. Dit resulteerde in overgewicht. In 2017 gooide ik het roer om en begon ik met het Killerbody Dieet. Dit was wederom in een periode met heel veel stress. Met een rechtszaak tegen mijn eigen moeder en een continue onzekerheid over de situatie waarin ik me bevond, zorgde het volgen van het dieet en het sportschema voor ritme en regelmaat. Ik hield me perfect aan het schema en merkte dat het sporten me door deze verschrikkelijke periode heen trok. Door de regelmatige eet en sportmomenten voelde ik me sterk. Ik sliep heel goed, maar had ook iets om voor wakker te worden en waarop ik kon terugvallen.

Het resultaat was geweldig: ik viel 1 kilo per week af. Ik voelde me zelfverzekerder en leerde heel veel, bijvoorbeeld wat mijn lichaamstype was. Hierdoor werd mijn mindset veel beter. Ik kan oprecht zeggen dat het Killerbody dieet mijn leven op een positieve manier heeft veranderd en tot op de dag van vandaag voel ik me beter. Op dit moment heb ik alleen niet zoveel energie om te trainen. Ik heb van de afgelopen periode een tik gekregen en daarvoor ben ik nu in therapie. Soms kan ik me na zo een therapiesessie weleens laten gaan, maar nooit meer zoals vroeger. Ik heb alle boeken van Fajah en combineer de recepten uit de Cellulite Guide en het Killerbody Dieet zodat het niet te eentonig wordt."

Analyse door psycholoog Henrike Weerstand

Voor Suzan geldt jong geleerd is oud gedaan. Ze heeft een automatische piloot ontwikkeld waarbij eten haar helpt om stormachtige periodes door te komen. Helaas bleek op latere leeftijd dat deze strategie haar meer dwars zat dan dat hij haar hielp. Toen ze zich bewust werd van haar patroon, ging ze op zoek naar hoe ze meer grip op haar gevoelens kon krijgen. Ze merkte dat de Killerbody methode haar een stuk houvast gaf en alternatieven bood voor emotie-eten. Het resultaat? Ze zat lekkerder in haar vel en met vallen en opstaan kreeg ze steeds meer grip. Een fijn kader waar ze op terug kan vallen in drukke, stressvolle of emotionele tijden.

Herken je je in Suzan? Dan heb ik een aantal tips voor je:

 • Observeer jezelf, veroordeel jezelf niet. Stel vast hoe je reageert, maar zeg: dit ben ik dus ook. Door jezelf te observeren leer je over je automatische piloot.
 • Blijf hier niet in hangen maar stel daarna de vraag: waar wil ik naartoe? hoe wil ik me voelen aan het eind van de dag, van de week en van dit jaar?
 • Zoek een manier van omgaan met emoties die bij jou past, zodat je het ook vol kunt houden.
 • Neem het jezelf niet kwalijk dat het gaat met vallen en opstaan.
 • Zorg dat je een kader hebt, een soort basis lifestyle (bestaand uit: uren slaap, ontspanning, bewegen en standaard gezonde recepten die je in deze weken kookt) waar je op terug kunt vallen. Of waar je naar een periode vol onregelmatigheid naar terug kunt.

   Voedingsschema's vanaf nu gratis

   Na het succes van de Killerbody dieetboeken - meer dan 300.000 verkocht - en honderden mooie resultaten, zijn de voedingsschema's en recepten vanaf nu gratis te downloaden. Zo kan iedereen werken aan een #gratisKillerbody. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of sterker wilt worden, we hebben de perfecte match voor elk doel. Wil jij ook van start met jouw doel? Download een gratis voedingsschema.

   Dit interview komt uit het boek Killerbody Lifestyle van Fajah Lourens (ISBN: 9789021578835). 

   Terug naar blog
   1 van 4