Wil je afvallen? Dit zijn onze 3 beste tips ūüĒ•

Wil je afvallen? Dit zijn onze 3 beste tips ūüĒ•

Heb je altijd al gedroomd van een Killerbody, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij stellen geregeld vragen op onze social media en hierin kwamen vooral vragen naar voren over gewichtsverlies. We geven daar graag antwoord op en daarom lees je in deze blog onze drie belangrijkste tips als je wilt afvallen.  

Calorietekort: De sleutel tot gewichtsverlies

E√©n van de meest fundamentele principes van afvallen is het cre√ęren van een calorietekort. Dit betekent dat je meer calorie√ęn moet verbranden dan je binnenkrijgt. Maar maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je jezelf moet uithongeren. Het draait allemaal om slimme keuzes maken en bewust zijn van wat je eet.

Om te beginnen, bereken je je dagelijkse caloriebehoefte op basis van je leeftijd, gewicht, lengte en activiteitenniveau. Vervolgens eet je iets minder calorie√ęn dan je nodig hebt om af te vallen. Afhankelijk van je startgewicht en hoe snel jij jouw doel wilt bereiken raden wij een tekort van 100 tot¬†300 calorie√ęn aan. Dit zal je helpen om geleidelijk en gezond gewicht te verliezen, zonder je lichaam uit te hongeren.

Benieuwd naar jouw energiebehoefte? Bereken deze met de energiebehoefte calculator. 

Heb je moeite met portiecontrole? Een Meal Shake bevat ongeveer 250 calorie√ęn en is rijk aan eiwitten. De vervanging van twee dagelijkse hoofdmaaltijden van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product draagt bij tot gewichtsverlies.

Leg de nadruk op eiwitten

Je weet nu hoeveel calorie√ęn jij dagelijks moet binnenkrijgen als je wilt afvallen. Hoe nu verder? De samenstelling van je voeding speelt ook een cruciale rol bij gewichtsverlies. Een uitgebalanceerde macroverdeling (de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten binnen een dieet) is een goed uitgangspunt je maaltijden te bepalen. Een populaire benadering die wij aanmoedigen is het verhogen van je eiwitinname.¬†

Eiwitten¬†vind je in¬†mager vlees, vis, tofu, eieren en peulvruchten. Kom je eiwitten tekort? Dan kan een Killerbody Protein Bar een goede uitkomst zijn. Een mooie bonus is dat deze reep slechts 150 calorie√ęn bevat en¬†daarmee de ideale snack is voor tijdens een dieet.¬†

Houd het lekker

Het belangrijkste bij gewichtsverlies is dat je het leuk moet blijven vinden. Als je jezelf beperkt tot een saai en restrictief dieet, loop je het risico om de handdoek in de ring te gooien en terug te vallen in oude gewoonten. Afvallen betekent niet dat je smaakpapillen moeten lijden.

Experimenteer met gezonde en smaakvolle recepten. Voeg kruiden en specerijen toe om je maaltijden op smaak te brengen en te genieten van verschillende texturen en smaken. Je kunt zelfs af en toe een traktatie toestaan, zolang je binnen je dagelijkse caloriebehoefte blijft. Op deze manier kun je nog steeds van je favoriete voedsel terwijl je bezig bent met afvallen. 

Wil je meer tips over afvallen? Volg ons dan op Instagram en TikTok. 

Terug naar blog
1 van 4