Hoe werkt Energy Booster?

Hoe werkt Energy Booster?

We zijn het al een tijdje aan het teasen op Instagram... De nieuwe productlancering van Killerbody: Energy Booster. De naam verklapt het al een beetje, maar we leggen je in dit blog graag meer uit over deze nieuwe toevoeging aan het assortiment. 

Wat is Energy Booster?

Met de Energy Boosters van Killerbody bereid je in enkele seconde een energiedrank ter ondersteuning van - je raadt het al - het energieniveau. 

Het unieke aan deze formule zijn de twee vormen van cafeïne. De cafeïne in de Energy Boosters komt namelijk voort uit twee verschillende bronnen: 'pure' cafeïne en guarana. Hierdoor wordt de cafeïne verkregen uit Energy Booster geleidelijker afgegeven aan het lichaam. De 'pure' cafeïne is direct beschikbaar, maar omdat de cafeïne in guarana is gebonden aan polyphenolen - beter bekend als tannine - moet je lichaam dit eerst afbreken voor deze bron beschikbaar is. Het voordeel is een geleidelijkere afgifte waardoor je minder schommelingen ervaart gedurende de dag.

Omdat wij graag een stapje verder gaan in onze formuleringen, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar ingrediënten die impact hebben op het energieniveau of het lichaam beschermen tegen externe factoren van buitenaf. Daarom is onze formule ook verrijkt met onder andere magnesium, GABA, ashwagandha en vitamine B en C. 

  Gezondheidsvoordelen van Energy Booster

  Wat bereiken deze ingrediënten samen?

  • Geleidelijke afgifte van cafeïne: Waar het effect van cafeïne op korte termijn merkbaar is, vergelijkbaar met het effect van bijvoorbeeld koffie, is de cafeïne in guarana gebonden aan tannine. In tegenstelling tot reguliere cafeïne waar het lichaam direct bij kan, moet de tannine uit guarana eerst worden afgebroken door het lichaam voordat het effect van cafeïne merkbaar is. Het voordeel is een geleidelijkere afgifte waardoor je minder schommelingen ervaart gedurende de dag.
  • Helpt je concentreren: Uit nieuw onderzoek blijkt dat cafeïne kan bijdragen aan je concentratie bij ten minste 75 mg cafeïne per portie*. Dat maakt Energy Booster ook uitermate geschikt voor gebruik tijdens een drukke school- of werkdag.

  Een blik op de ingrediëntenlijst

  Laten we eens kijken naar de ingrediëntenlijst van onze Energy Boosters. We hebben de ingrediënten op volgorde van hoeveelheid uitgeschreven. Dit is ook wettelijk verplicht als het gaat om etikettering. Op volgorde van hoeveelheid betekent dat er van het eerste ingrediënt het meest wordt gebruikt en van het onderste ingrediënt het minst.

  Onderstaande ingrediënten zijn op basis van de smaak Strawberry Lemonade

  • Taurine: In Nederland hebben we te maken met strenge wetgeving als het gaat om voedings- en gezondheidsclaims. Daarom kunnen we je over dit ingrediënt geen toelichting geven. Er zijn vele onderzoeken over de werking van dit ingrediënt die je zelf kunt raadplegen indien je meer informatie wilt opdoen over het ingrediënt. 
  • Bèta-alanine: In Nederland hebben we te maken met strenge wetgeving als het gaat om voedings- en gezondheidsclaims. Daarom kunnen we je over dit ingrediënt geen toelichting geven. Er zijn vele onderzoeken over de werking van dit ingrediënt die je zelf kunt raadplegen indien je meer informatie wilt opdoen over het ingrediënt. 
  • L-Tyrosine: In Nederland hebben we te maken met strenge wetgeving als het gaat om voedings- en gezondheidsclaims. Daarom kunnen we je over dit ingrediënt geen toelichting geven. Er zijn vele onderzoeken over de werking van dit ingrediënt die je zelf kunt raadplegen indien je meer informatie wilt opdoen over het ingrediënt.  
  • Magnesium tri-citraat: Ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid.
  • L- Carnitine: In Nederland hebben we te maken met strenge wetgeving als het gaat om voedings- en gezondheidsclaims. Daarom kunnen we je over dit ingrediënt geen toelichting geven. Er zijn vele onderzoeken over de werking van dit ingrediënt die je zelf kunt raadplegen indien je meer informatie wilt opdoen over het ingrediënt.
  • Voedingszuur: Versterkt de werking van antioxidanten.
  • Gamma-aminoboterzuur (GABA): In Nederland hebben we te maken met strenge wetgeving als het gaat om voedings- en gezondheidsclaims. Daarom kunnen we je over dit ingrediënt geen toelichting geven. Er zijn vele onderzoeken over de werking van dit ingrediënt die je zelf kunt raadplegen indien je meer informatie wilt opdoen over het ingrediënt. 
  • Guarana-extract: Draagt bij aan de alertheid en vermindering van mentale vermoeidheid*.
  • Natuurlijk aroma: Geeft smaak aan het product in combinatie met zoetstof. 
  • Kleurstof: Geeft kleur aan het product. In Slimming Powder gebruiken we enkel natuurlijke kleurstoffen. In dit geval rode bieten, maar soms ook kurkuma. 
  • Ashwagandha: Helpt bij het behouden van ontspanning, fysiek en mentaal welzijn*. Verbeterd effect op de stemming en het cognitief functioneren*.
  • Cafeïne: Cafeïne helpt de alertheid te verhogen en helpt de concentratie te verbeteren*.
  • Vitamine C: Ondersteunt het energieniveau, helpt bij vermoeidheid en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  • Zoetstof: Geeft smaak aan het product in combinatie met natuurlijk aroma. 
  • Zwarte peper extract: Ondersteunt de opname van voedingsstoffen. 
  • Vitamine B3: Ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid.
  • Vitamine B6: Ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid.
  • Vitamine B12: Ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid.

  Wanneer gebruik je Energy Booster? 

  Energy Booster bevat cafeïne. Daarom raden wij je aan om het product te gebruiken in de ochtend en niet later dan 16:00 's middags, tenzij je nog gaat sporten. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bestel het product nu en ontdek wat Energy Booster voor jou kan betekenen!

   * = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

   Terug naar blog
   1 van 4