Booty Guide: Tips voor het trainen en groeien van je billen

Booty Guide: Tips voor het trainen en groeien van je billen

Wil je grotere billen krijgen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met een gericht trainingsprogramma en de juiste voeding. Bij Killerbody helpen we je graag op weg met gratis booty bands bij elke aankoop.

Grotere billen

Allereerst, laten we eens kijken naar hoe je jouw bilspieren het beste kunt trainen om ze te laten groeien. Je bilspieren bestaan uit drie belangrijke spiergroepen: de gluteus maximus, de gluteus medius en de gluteus minimus. Om deze spieren optimaal te laten groeien, is het belangrijk om een combinatie van oefeningen te doen die alle drie de spiergroepen aanspreken.

Een effectieve manier om je bilspieren te trainen is door oefeningen te doen zoals squats, lunges, hip thrusts en deadlifts. Deze oefeningen belasten verschillende delen van je bilspieren en zorgen voor maximale groei. Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig te doen, bij voorkeur twee tot drie keer per week, en langzaam de weerstand te verhogen om de spieren uit te dagen.

Als we naar de verschillende lichaamstypes kijken - de ectomorf, mesomorf en endomorf - hebben mensen met een mesomorf lichaamstype vaak een genetische aanleg voor het ontwikkelen van meer spiermassa, waaronder ook de bilspieren. Dit betekent echter niet dat mensen met een ander lichaamstype geen grotere billen kunnen krijgen. Het kan gewoon wat meer tijd en toewijding vergen.

In Fajah's boek Killerbody Lifestyle komen de lichaamstypes en meest effectieve manier van trainen voor deze lichaamstypes uitgebreid aan bod.

Voeding bepaalt 80% van je resultaat als het gaat om het laten groeien van je billen. Zo speelt voeding een cruciale rol bij het opbouwen van spiermassa, inclusief de spieren in je billen. Het is essentieel om voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnen te krijgen om je spieren te voeden en te laten groeien.

Hoeveel eiwitten heb je nodig voor ronde billen? 

Om je spieren effectief te laten groeien, is het essentieel om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie). Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren voor mensen die regelmatig sporten en spiermassa willen opbouwen. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld 70 kilogram weegt, je ongeveer 112 eiwit per dag zou moeten consumeren.

Als je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt, kan dit verschillende negatieve effecten hebben op je spiergroei en herstel. Ten eerste kan een eiwittekort leiden tot langzamer spierherstel na training, waardoor je mogelijk langer nodig hebt om te herstellen tussen je workouts. Dit kan resulteren in vertraagde progressie van al jouw harde werk in de sportschool.

Daarnaast kan een tekort aan eiwitten ervoor zorgen dat je spieren niet optimaal kunnen groeien, zelfs als je regelmatig traint. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel, dus als je niet genoeg binnenkrijgt, kunnen je spieren niet de benodigde bouwstenen krijgen om te groeien en sterker te worden. Bovendien kan een eiwittekort leiden tot spierafbraak, waarbij je lichaam spiereiwitten afbreekt om te voorzien in de energiebehoeften als gevolg van onvoldoende calorie-inname of een gebrek aan beschikbare eiwitten. Dit kan resulteren in verlies van spiermassa en kracht, wat het tegenovergestelde is van wat je wilt bereiken met je fitnessdoelen (zoals ronde billen). 

Kortom, het is belangerijk om voldoende eiwitten te consumeren om je spieren te laten groeien en herstellen na training. Door te zorgen voor een evenwichtige en eiwitrijke voeding, samen met regelmatige krachttraining, kun je de beste resultaten behalen in termen van spiergroei en -herstel.

Eiwitrijke voeding

Het is eigenlijk erg makkelijk: alles wat heeft geleefd is eiwitrijk. Daarnaast zuivel, maar daar zit dan ook weer wat meer suiker in. Dan heb je nog sojaproducten, echter hebben die naast eiwitrijke voordelen ook bepaalde nadelen voor je hormoonhuishouding. Tot slot zijn peulvruchten een bron van plantaardige eiwitten.

Jij kunt zelf bepalen welk bron van eiwitten het beste past bij jouw lichaam, wensen en/of doel(en). Een aantal voorbeelden van eiwitrijke voeding zijn:

 • Kipfilet
 • Kalkoenfilet
 • Rund
 • Kabeljauw
 • Zalm
 • Tonijn
 • Eieren
 • Griekse yoghurt
 • Kwark
 • Magere melk
 • Cottage cheese (Hüttenkäse)
 • Tofu
 • Tempeh
 • Linzen
 • Kikkererwten
 • Zwarte bonen
 • Quinoa
 • Edamame

Geen tijd om te koken?

Bij Killerbody hebben we eiwitrijke maaltijdvervangers ontwikkeld die perfect zijn voor na je training om je spieren direct te voeden en ondersteunen voor herstel. Het is een makkelijke én smakelijke manier om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Creatine voor de groei van je billen

Creatine is een natuurlijke stof die in het lichaam wordt aangemaakt uit aminozuren zoals arginine, glycine en methionine. Het wordt voornamelijk opgeslagen in de spieren in de vorm van creatinefosfaat. Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen, zoals gewichtheffen, sprinten en krachtsporten. 

Wanneer je een inspannende activiteit uitvoert, gebruikt je lichaam adenosinetrifosfaat (ATP) als bron van directe energie. Naarmate de ATP-voorraden in de spieren opraken, wordt creatinefosfaat afgebroken om snel ATP te regenereren. Dit stelt je in staat om gedurende korte periodes op hoge intensiteit te blijven presteren voordat je spieren vermoeid raken.

Door creatinesupplementen te nemen, verhoog je de concentratie creatinefosfaat in je spieren, waardoor je meer ATP kunt regenereren en je prestaties bij explosieve krachtinspanningen verbetert. Daarnaast stimuleert het spiergroei/(vetvrije)spiermassa bij explosieve krachtsinspanningen.

Kortom, creatine is een effectief supplement voor mensen die streven naar spiergroei, met name in combinatie met explosieve krachtsinspanningen. Onze Slimming Powders bevatten tussen de +/- 1300 en 1500 mg creatine per portie, wat kan helpen bij het maximaliseren van de groei van je bilspieren. 

Blijf geduldig

Een uitgebalanceerd voedings- en trainingsprogramma, samen met voldoende slaap, vormen de sleutel tot het behalen van mooie resultaten voor je billen. Door regelmatig te trainen met gerichte oefeningen die de bilspieren aanspreken, en tegelijkertijd te zorgen voor voldoende eiwitten en voedingsstoffen om spiergroei te ondersteunen, kun je de gewenste resultaten bereiken.

Het is echter belangrijk om geduldig te zijn en te blijven focussen op groei, terwijl je tevreden bent met je vooruitgang en jezelf accepteert gedurende het proces. Met consistentie en toewijding zal je uiteindelijk merken dat je billen sterker, steviger en meer gevormd worden. Blijf gemotiveerd en trots op jezelf.

Je ontvangt nu tijdelijk gratis Booty Bands weerstandsbanden bij elke aankoop in onze webshop. Actie geldig zolang de voorraad strekt, dus ben er snel bij!

Terug naar blog
1 van 4