Hoe werkt een maaltijdvervanger?

Hoe werkt een maaltijdvervanger?

Na de goed ontvangen uitleg over Slimming Powder, leek het ons niet meer dan logisch om over onze populaire Meal Shakes ook een uitgebreide blog te schrijven. Mocht je vraag niet beantwoord worden, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Wat is een Meal Shake?

De Meal Shakes van Killerbody zijn maaltijdvervangers. Dat betekent dat een Meal Shake geschikt is als alternatief op maaltijden, zoals ontbijt of lunch.

Niet alles mag zomaar een maaltijdvervanger heten. Er worden vanuit de Europese Unie strenge eisen gesteld aan de inhoud van een maaltijdvervanger. Zo moet een maaltijdvervanger bijvoorbeeld zowel eiwitten, koolhydraten als vetten bevatten. In welke ratio deze eiwitten, koolhydraten en vetten worden gebruikt en waar ze uit voortkomen, is tot op zekere hoogte vrij te bepalen. Daarom varieert de kwaliteit van maaltijdvervangers op de markt enorm. Sommige maaltijdvervangers bevatten veel suiker of weinig eiwitten. 

Killerbody gebruikt volkorenhavermeel, plantaardig erwteneiwit en bronnen van onverzadigde vetten in de Meal Shakes. Ook hebben wij bewust gekozen voor meer eiwitten dan gemiddeld en geen toegevoegde suikers in onze Meal Shakes.

Naast de verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten is het ook belangrijk dat een maaltijdvervanger je van een minimaal aantal calorieën voorziet en vitamines en mineralen bevat. 

  Gezondheidsvoordelen van een Meal Shake

  Wat bereiken deze ingrediënten samen?

  • Rijk aan eiwitten: eiwitten zijn erg belangrijk, maar wanneer je doel afvallen is, kan het lastig zijn om aan voldoende eiwitten te komen. De Meal Shakes van Killerbody zijn eiwitrijk. Met maar liefst 28 gram eiwitten per maaltijd krijg je voldoende binnen om jouw doel te behalen;
  • Laag in suikers: suiker heeft invloed op je bloedglucosespiegel (ook wel bekend als 'suikerspiegel'). Het heeft namelijk een hoge glycemische index (GI). De GI is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen, aldus het Voedingscentrum. Omdat suiker een hoge GI heeft, ervaar je bij het nuttigen van suikers een grote piek van energie die daarna snel weer daalt. Dit resulteert in een energiedip en veroorzaakt daarom sneller weer honger. Killerbody gebruikt geen suiker in de Meal Shake als bron van koolhydraten, maar haver. Haver heeft een lage GI en geeft langzamer energie af aan je lichaam;
  • Vitaminen en mineralen: één Meal Shake bevat minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van maar liefst 26 vitamines en mineralen, waaronder B, C en magnesium. 

  Een blik op de ingrediëntenlijst

  Laten we eens kijken naar de ingrediëntenlijst van onze Meal Shakes. We hebben de ingrediënten op volgorde van hoeveelheid uitgeschreven. Dit is ook wettelijk verplicht als het gaat om etikettering. Op volgorde van hoeveelheid betekent dat er van het eerste ingrediënt het meest wordt gebruikt en van het onderste ingrediënt het minst.

  Onderstaande ingrediënten zijn op basis van de smaak Cookies & Cream

  • Erwteneiwitisolaat: Bron van eiwitten. 
  • Volkorenhavermeel: Bron van koolhydraten. 
  • Inuline: Een prebiotica en vezel die bijdraagt aan een gezonde stoelgang. 
  • Vitaminen- en mineralenblend: 26 vitamines en mineralen, waaronder A, B, C, D, E, K en magnesium. 
  • Zonnebloemoliepoeder: Bron van vetten. 
  • Plantaardige olie: Bron van vetten. 
  • Mager cacaopoeder:  Geeft smaak aan het product in combinatie met aroma, gejodeerd zout en zoetstof.
  • Verdikkingsmiddel: Draagt bij aan de textuur van het product. 
  • Cacaopoeder: Geeft smaak aan het product in combinatie met aroma, gejodeerd zout en zoetstof.
  • Aroma: Geeft smaak aan het product in combinatie met mager cacaopoeder, gejodeerd zout en zoetstof. 
  • Gejodeerd zout: Geeft smaak aan het product in combinatie met mager cacaopoeder, aroma en zoetstof.
  • Groene thee: Stimuleert de vetverbranding* 
  • Zoetstof: Geeft smaak aan het product in combinatie met mager cacaopoeder, aroma en gejodeerd zout.

  Wanneer gebruik je een Meal Shake? 

  Dit kun je zelf bepalen en is afhankelijk van je doel. Je kan een maaltijdvervanger namelijk gebruiken voor gewichtsverlies of gewichtsbeheersing. Het advies is als volgt:

   • Gebruiksadvies voor afvallen: de vervanging van twee dagelijkse hoofdmaaltijden van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product draagt bij tot gewichtsverlies;
   • Gebruiksadvies voor gewichtsbeheersing: de vervanging van één dagelijkse hoofdmaaltijd van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product draagt bij tot het behoud van het gewicht na gewichtsverlies.
  Wil je de maaltijdvervanger gebruiken als tussendoortje? Dat kan ook! Gebruik 30 gram in plaats van 60 gram en minder water. Zo geniet je van een eiwitrijk tussendoortje tussen de maaltijden door.

  Wanneer gebruik je geen Meal Shake?

  Ondanks dat onze maaltijdvervangers vele voordelen hebben, betekent het niet dat iedereen direct aan de shakes moet. Heb jij bijvoorbeeld de tijd om een gezonde maaltijd te koken? Dan heeft dat altijd de voorkeur. Mocht je onze Meal Shakes toch willen proberen? Bekijk dan de verschillende smaken of kies een voordeelpakket en kies maar liefst twee smaken uit!

  * = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

  Terug naar blog
  1 van 4