Waarom eiwitten je helpen met afvallen

Waarom eiwitten je helpen met afvallen

Als je serieus bezig bent met afvallen of je lichaam in vorm wilt krijgen, heb je vast wel eens gehoord dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van je dieet. Maar waarom zijn eiwitten eigenlijk zo belangrijk als het gaat om gewichtsverlies? In dit blog gaan we dieper in op de rol van eiwitten en waarom ze je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Eten in een calorietekort

Wanneer je wilt afvallen, is het belangrijk dat je eet in een calorietekort. Dit betekent dat je minder energie binnenkrijgt dan jouw lichaam nodig heeft op een dag. Jouw lichaam gaat energie halen uit andere bronnen, zoals vetreserves, maar bijvoorbeeld ook je spieren.  

Wil je afvallen, maar vind je portiecontrole lastig? Een maaltijdvervanger kan je helpen met gewichtsverlies. De kwaliteit van maaltijdvervangers verkrijgbaar op de markt verschilt enorm. Het is daarom belangrijk dat je weet waarop je moet letten.

Het behoud van spiermassa

Een veelvoorkomend probleem bij gewichtsverlies is het verlies van spiermassa. Bij verlies van spiermassa kan je er slap uit gaan zien, terwijl je zo hard hebt gewerkt voor die fitte uitstraling. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat je niet alleen vet wilt verliezen, maar ook je spieren wilt behouden en mogelijk zelfs wilt opbouwen.

Eiwitten spelen hierbij een cruciale rol. Eiwitten, in bijvoorbeeld de Protein Bar Cookies & Cream, dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa, de groei van de spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie). Door voldoende eiwitten te consumeren, kun je je spiermassa beschermen terwijl je met een calorietekort werkt aan vetverlies.

Hoeveel eiwitten heb je nodig? 

De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, hangt af van onder andere je lichaamsgewicht, hoe vaak je sport en natuurlijk jouw doel. Uit verschillende onderzoek is gebleken dat je over het algemeen kunt uitgaan van de volgende rekensom: voor sporters is dit 1,6 gram eiwitten per 1 kilo lichaamsgewicht per dag. Voor niet-sporters is dit 0,8 gram eiwitten per 1 kilo lichaamsgewicht per dag. Bij een dieet waarbij het doel afvallen is, raden wij ook aan om rond de 1,6 gram eiwitten per 1 kilo lichaamsgewicht te eten. 

Ben je al goed op weg, maar wil je extra eiwitten toevoegen aan jouw dieet? Dan kan de Killerbody Protein Shake Vanilla een uitkomst zijn. Deze plantaardige eiwitshake bevat 34 gram eiwitten per portie. Lees nog extra tips over afvallen voor een fantastisch resultaat!

Terug naar blog
1 van 4